Home
Vertalingen
Stukken
Strips
Genealogie
CV
Links
Zoek

Sinds augustus 2009 ligt dit (mede door mij vertaalde) boek in de winkel.

Klik hier om een fragment te lezen.

Uit de prospectus van uitgeverij Carrera:

Precies op tijd voor het veertigjarig jubileum verschijnt het fascinerende verhaal achter het legendarische muziekfestival Woodstock. Michael Lang, de mastermind en het creatieve genie achter Woodstock, vertelt zijn verhaal over dit culturele hoogtepunt in de Amerikaanse geschiedenis. De herinneringen van Lang vormen samen met die van artiesten, bezoekers en oprichters een rijke, unieke en vooral persoonlijke schets van het festival. Vol met zeldzame foto's en eerlijke, intieme interviews brengt deze vertelling een van de meest cruciale momenten in de muziekgeschiedenis weer tot leven. Het verhaal van de lange tocht naar en door de drie dagen van peace, love en music verscheen nog niet eerder in boekvorm. Verslagen van bandleden van de Grateful Dead, Crosby, Stills & Nash en The Who, verhalen van mensen als Carlos Santana, Richie Havens, Roger Daltrey, The Band en menig ander, vastgelegd in interviews met Lang, worden gecombineerd met Langs eigen verhaal om een volledige geschiedenis van het festival te creëren, compleet met tachtig zeldzame, nog nooit eerder vertoonde zwart-wit foto's. Een echte musthave dus voor Woodstock verzamelaars, fans, muziekhistorici, voor iedereen die het geluk heeft gehad er veertig jaar geleden bij te zijn geweest, en iedereen die erbij had willen zijn.

Verschijningsdatum 1 augustus 2009 | Uitvoering paperback met flappen | Formaat 12,5 x 20 cm
Omvang 256 blz. | Omslagontwerp Riesenkind | Prijs € 17,90 | NUR 662 | ISBN 978 90 488 0235 7

Vertaling: Floris Blommaert, Henny Corver, Pon Ruiter en Frits van der Waa

Michael Lang werd vooral bekend als medeoprichter van het Woodstock Music & Art festival in 1969. Lang heeft al menig evenement georganiseerd, waaronder het concert bij de val van de Berlijnse muur in 1989, Woodstock '94 en Woodstock '99.
Holly George-Warren is al vaak in de prijzen gevallen met boeken als Grateful Dead 365 en Public Cowboy No. 1: The Life & Times of Gene Autry. Ook werkte ze als redacteur voor The Rolling Stone Encyclopedia of Rock & Roll. Michael Lang met Holly George-Warren